HIAB

HIAB autolaadkranen geven een truck een absolute meerwaarde, zodat onze klanten betere klussen kunnen aannemen. Doordat onze klanten zonder extra machines kunnen laden en lossen, kunnen ze de werkzaamheden versnellen en verbeteren. HIAB autolaadkranen kunnen ook een bedrijf op zich vormen met de uitvoer van een groot aantal verschillende hef-, manoeuvreer- of verplaatsingstaken.

De onderstaande uitvoerbereiken zijn slechts het topje van de ijsberg. Capaciteiten, armen, gereedschappen en bedieningssystemen kunnen onderling gecombineerd worden voor zeer uitgebreide flexibiliteit of een hoge specialisatiegraad. Samen met de klant bepalen we de behoefte en configureren we de HIAB kraan die tot in elk detail hieraan voldoet.

HIAB autolaadkranen segment met lichte capaciteit (<12 tm)

HIAB autolaadkranen met lichte capaciteit tot 12 tonmeter kunnen eenvoudig worden geplaatst op de meeste kleine en middelgrote voertuigen. Dit maakt ze tot veelzijdige gereedschappen die het bestaande werkterrein aanvullen. Hoewel ze klein en lichtgewicht zijn voeren deze kranen met gemak een breed scala aan veeleisende taken uit.

Kranen in het lichte HIAB segment zijn ofwel T-kranen (met rechte arm), of kleine knikarmkranen in de X-serie. Ze kunnen worden gebruikt voor het heffen en verplaatsen van diverse soorten lading, zoals autobanden, of kabelhaspels, maar ook om goederen in positie te houden terwijl klanten ermee aan het werk zijn.

HIAB autolaadkranen segment met medium capaciteit (12-30 tm)

HIAB autolaadkranen in het medium segment heffen tussen 12 en 30 tonmeter, wat een voertuig veel grotere flexibiliteit geeft. Een grote variëteit van kraansoorten verzekert niet alleen een optimale kraanconfiguratie, maar ook een goede balans tussen kraan- en ladingruimte voor werkzaamheden.

Kranen in het HIAB medium segment zijn meestal knikarm-kranen zoals die uit de X-serie. Verder omvat dit segment ook gespecialiseerde kranen zoals L-serie kranen met een lange eerste arm of Z-kranen die met aangekoppelde hulpgereedschappen achter de cabine kunnen worden opgevouwen.
Al deze kranen kunnen worden gebruikt voor algemeen werk zoals transport van zand, grind en bouwmaterialen, maar ze kunnen ook worden gebruikt voor meer ingewikkeld werk zoals graven of positioneren van leidingen voor nutsbedrijven.

HIAB autolaadkranen segment met zware capaciteit (>30 tm

HIAB autolaadkranen in het zware segment bieden capaciteiten boven 30 tonmeter, terwijl ze ook beschikken over opmerkelijke flexibiliteit en geweldige prestaties. De combinatie van kracht en finesse maakt ze een veelzijdige keuze wanneer de kraan het belangrijkste onderdeel van een werkgebied is.

Kranen uit het zware HIAB segment zijn knikarm kranen uit de X-serie. De EP-versie met korte arm wordt gebruikt voor zware lasten en transport, bijvoorbeeld bij distributie en logistieke faciliteiten. Versies met lange arm worden meestal gebruikt in toepassingen met ingewikkeld manoeuvreerwerk en verplaatsing, zoals bij constructiewerk en installatietaken of complex reddings- en bergingswerk.

Wil jij werken met deze machines?

Check de vacatures hier